Ba le se tem


beri joci
 • Kapcsolat
 • Időjárás Ingyentévé Képeslapok Vendégkönyv

  Az vagyok számodra, akit látni engedek magamból!

  Balesetem

  Szóval, az egész "történet" a féltékenységgel és az alkohollal kezdődött. A féltékenység egy nagyon nagyfokú önbizalomhiány, és egyúttal betegség. Legalábbis szerintem. És amíg ez a zöld szörnyeteg ott van a lelkedben, kárhozatra vagy ítélve, mint ahogy én is arra voltam ítélve. Bár ne lenne alkohol a világon. Tudom, hogy az alkoholisták most utálnak ezért a kijelentésemért, de ez akkor is így van. Nem hiába mondják, hogy az alkohol ől, butít, nyomorba dönt. Pesze nem ebben a sorrendben. Leírom a balesetem körülményeit kendőzetlenül dióhéjban és csak remélni tudom, hogy Te nem követed el ugyanazt a hibát, mint amit én anno elkövettem, és derékba törtem a saját életemet. Tehát 1995 - ben egy szép nyári estén, az akkori barátnőmmel diszkóba mentünk, és én hülye fejjel mata részegre ittam magam. Abban vétkes vagyok, hogy ittam, de sajnos, már nem tudom nem megtörténtté tenni!) Bármennyire is jó lenne, az idő kerekét lehetetlen visszaforgatni. !!! INNEN AZT ÍROM, AMIRE EMLÉKSZEM !!! Sokat ittam, nagyon sokat, és baromi féltékeny lettem, hisz alapból belém van ez kódolva. Összevesztünk, és olyan hajnali két óra körül elindultam valahová. Lehet, hogy haza. Bár... Egy buszmegállóban megálltam pihenni. Asszem. Még számomra is rejtély, miképp jutottam el oda, hisz többet mehettem hátra, mint előre. Jött arra két figura, szó szót követett, minek az lett az eredménye, hogy leütöttek. Én húztam a rövidebbet. Szó szerint.

  Két lábam térd alatt, jobb kézfejemet csuklóból levágta egy vonat. És, ha még ez nem lenne elég, szilánkosra tört a koponyám bal oldala egy részen, minek köszönhetően kicsit bevérzett az egyam, és ebből adódóan egyensúlyzavarom lett.

  stb. Én erre emlékszem.

  A további eseményeket csupán "hallomásból" ismerem. Többet nem írhatok erről, mert másfél hónapra kibéreltem az intenzív osztályt, ugyanis addig voltam kómában és mikor magamhoz tértem, le voltak tapadva az izmaim, így nem tudtam mozogni, se beszélni, ugyanis a lélegeztető kanül elnyomta a hangszálamat és már egy "rövidebb, csendesebb Joci ébredt fel". Lehetett volna belőlem milliomos, vagy börtönlakó, ha ez a baleset nem töri derékba az életemet. Így, hogy derékba tört, ismét csak lehetnék milliomos, ha nem ide születek, hanem olyan helyre, ahol a végtag amputáltakat, megváltozott munkaképességűeket jobban megbecsülik, ahol nem néznek le, nem idegenkednek tőled azért, mert más vagy, viszont lehetnék lecsúszott, elzüllött alkesz is, aki elhanyagolja magát... ...DE ÉLEK!, ITT VAGYOK!, LÉTEZEM!, ÉS KI AKAROM HOZNI MAGAMBÓL AZT, AMIT MÉG KIHOZHATOK! EZÉRT TANULOK, DOLGOZOK és PRÓBÁLKOZOM KITÖRNI A SZÜRKESÉGBŐL! Most ott tartok, ahol tartok. Újra tanultam írni bal kézzel, beszélni, olvasni, járni stb. Ez pedig nem ment egyik napról a másikra... Röviden ennyi... És, hogy sajnálom-e a megtörténteket? Bolond lennék azt mondani, hogy nem. Szerintem minden ép eszű ember sajnálná a helyemben. Viszont nem biztos, hogy minden ép eszű ember folytatná az életét. Páran, már az elején feladták volna. Nos, én nem közéjük tartozom! Nem mondom, volt, van és lesz is nehéz pillanat az életemben, de kinek nem?
  Na persze, az én helyzetem kicsit más. De tudjátok mit? Szerencsés vagyok! Nem csak azért, mert olyan balesetet éltem túl, amibe két erőteljes ember belehalt volna, hanem azért is, mert két szemszögből ismerhetem az életet. Ismerem úgy, ahogy egy ép ember (bár ez már nagyon halovány), és úgy mint a rokkant emberek. Nem könnyű így élni, higgyétek el. És bárki, bármit mondhat. Nem szégyellem, hogy rokkant vagyok. Büszke se vagyok rá, de ezt dobta az élet! Hát ki kell hozni belőle azt, ami kihozható...
  Ok és okozat...
  Semmi nem történik ok nélkül. A balesetem is történt valamiért. Előző életemben nagyon rossz voltam? Vagy a mostani életemben? Vagy azért nem maradtam orr a síneken, mert valamit elkezdtem előző életemben, és még nem fejeztem be? Ki tudja...
  Sokszor kerültem olyan helyzetbe életem során, amikor azt kívántam, hogy bárcsak ott maradtam volna. És mégis hálát kell adnom a Jó Istennek, hogy mégsem maradtam ott. MOST MI LENNE A VILÁGGAL BERI JOCI NÉLKÜL? ;-)


  beri joci